Publicatiedatum: 28 september 2021

Hoogwater zomer 2021

Hoogwater Maas zomer 2021

Het hoogwater van juli dit jaar was een extreme en unieke gebeurtenis met enorme impact. Het hoogwater is op vele manieren vastgelegd en onderwerp van nader onderzoek. 

Geodata Hoogwater Maas

In opdracht van RWS is gedurende vier dagen meegevlogen met de piek van de waterstand zodat een goed beeld is verkregen van de maximale vulling van het rivierbed. De eerste vlucht, van Eijsden tot Susteren in uitgevoerd op 16 juli. Op 17 juli is er data ingewonnen van Susteren tot aan Beesel, het deel van Beesel tot Mook op 18 juli. Het laatste deel, van Mook tot aan Hank op 19 juli. Bekijk hier de beelden.

Feiten en duiding nader onderzocht

In opdracht van het Expertise Netwerk Waterveiligheid (ENW) is door een breed consortium van kennisinstellingen en in samenwerking met Waterschap Limburg en Rijkswaterstaat een kortdurende fact finding-studie uitgevoerd. Daarbij zijn niet alleen hydrologische en civieltechnische onderwerpen beschouwd, maar ook de maatschappelijke gevolgen van overstromingen, de crisisrespons en de gezondheidseffecten. De resultaten van de studie zijn vastgelegd in een omvangrijk rapport met als titel ‘Hoogwater 2021, feiten en duiding'. Ook zijn de resultaten gepresenteerd op 9 september jl. tijdens een afsluitend symposium. Het rapport, maar ook de opname van het symposium en de gehouden presentatie zijn te vinden op de website van het Expertise Netwerk Waterveiligheid (ENW).


Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Overige berichten

Een duik in de toekomst met de tussenbalans van het kennisprogramma Zeespiegelstijging

Publicatiedatum: 14 december 2023We spraken met Jos van Alphen over de tussenbalans Kennisprogramma Zeespiegelstijging. Deze werd bekend gemaakt tijdens het Nationaal Deltacongres op 9...
Lees meer

Co Verdaas benoemd tot Deltacommissaris voor Nationaal Deltaprogramma

Publicatiedatum: 14 december 2023De ministerraad heeft op voorstel van minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat ingestemd met de voordracht van Co Verdaas als regeringscommissaris...
Lees meer

Ontwerp Programma IRM is klaar

Publicatiedatum: 14 december 2023Het Ontwerp Programma IRM, voormalig genaamd Ontwerp Programma onder de Omgevingswet IRM, is klaar.
Lees meer