Publicatiedatum: 13 oktober 2020

Verbrede klankbordgroep Maas van start

Op 30 september heeft de eerste bijeenkomst plaatsgevonden van de klankbordgroep Maas in verbrede samenstelling en met een nieuwe opzet met meer ruimte voor thematische verdieping van onderwerpen.

Ruimte voor levende en leverende rivieren

Deze keer werd de verdieping verzorgd door Lars Koreman (Natuurmonumenten) en Leonie van der Voort (Cascase) met een presentatie getiteld ‘Ruimte voor levende en leverende rivieren, leidende principes voor Natuur en Delfstoffenwinning’. Dankzij de bundeling van krachten vanuit verschillende partijen in ‘Ruimte voor Levende Rivieren’ ligt er een schat aan informatie en is er bereidheid om mee te werken aan Integraal Riviermanagement. Op een heel natuurlijke manier werden vanuit de presentatie en de discussie aandachtspunten meegegeven bij de agenda van de Stuurgroep Deltaprogramma Maas die een dag later plaatsvond. 

Verbreding 

“Waar eerst het hoofdaccent lag op waterveiligheid, werken we nu meer en meer toe naar een integrale benadering op verschillende niveaus. De verbreding is zowel ingezet binnen het nationale Deltaprogramma als vanuit Integraal Riviermanagement”, vertelt programmamanager Koos Beurskens. “Deze inhoudelijke verbreding werkt ook door in het Deltprogramma Maas en onze overlegstructuren. Ik ben blij dat we met de klankbordgroep 'nieuwe stijl' relevante maatschappelijke organisaties langs de Maas weer op een goede manier aangehaakt hebben.” 

Inbreng 

In de klankbordgroep zitten verschillende vertegenwoordigers vanuit de agrarische sector, natuurbescherming, sport- en recreatiesector, binnenvaart en de delfstoffenwinning. Ook zijn de Veilgheidsregio's aangehaakt. De klankbordgroep Maas komt voorafgaand aan de overleggen van de Stuurgroep Deltaprogrogramma Maas (SDM) bijeen waarin Jan Boelhouwer, voorzitter van de klankbordgroep Maas, zitting heeft. Via hem is de inbreng vanuit de maatschappelijke organisaties in de SDM geborgd.


Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Overige berichten

Een duik in de toekomst met de tussenbalans van het kennisprogramma Zeespiegelstijging

Publicatiedatum: 14 december 2023We spraken met Jos van Alphen over de tussenbalans Kennisprogramma Zeespiegelstijging. Deze werd bekend gemaakt tijdens het Nationaal Deltacongres op 9...
Lees meer

Co Verdaas benoemd tot Deltacommissaris voor Nationaal Deltaprogramma

Publicatiedatum: 14 december 2023De ministerraad heeft op voorstel van minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat ingestemd met de voordracht van Co Verdaas als regeringscommissaris...
Lees meer

Ontwerp Programma IRM is klaar

Publicatiedatum: 14 december 2023Het Ontwerp Programma IRM, voormalig genaamd Ontwerp Programma onder de Omgevingswet IRM, is klaar.
Lees meer