Publicatiedatum: 14 december 2023

Highlights van de SDM-vergadering op 7 december

Op 7 december heeft de SDM-vergadering op een mooie locatie pal aan de Maas plaatsgevonden, in het boothuis van het Veerhuis Oeffelt. Op de agenda stonden onder andere de voortgang van Integraal Riviermanagement en de zesjaarlijkse herijking van het nationaal Deltaprogramma.

Door de programmamanager Koos Beurskens is in een presentatie ingegaan op deze onderwerpen en de vertaling naar de speerpunten voor het komende jaar, zoals opgenomen in het werkplan 2024 van het Deltaprogramma Maas, dat ook op de agenda stond en is vastgesteld.

Door Sarie Buijze is vervolgens een presentatie gegeven over het project ‘Ruimte voor de Maas bij Oeffelt’, een project dat vergevorderd is in de planuitwerkingsfase en een betekenisvolle waterstanddaling gaat realiseren die doorwerkt tot bij Venlo. Bij dit onderdeel was ook de wethouder, Antoinette Maas, van de gemeente Land van Cuijk aangesloten. Gezamenlijk is aansluitend buiten een kijkje genomen bij de voorgenomen maatregelen, waarbij Anneloes Visser de precieze achtergronden heeft toegelicht.

Een sfeerimpressie in bijgaande foto's door Christine Jansen en Kirsten Boekelo. 


Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Overige berichten

Een duik in de toekomst met de tussenbalans van het kennisprogramma Zeespiegelstijging

Publicatiedatum: 14 december 2023We spraken met Jos van Alphen over de tussenbalans Kennisprogramma Zeespiegelstijging. Deze werd bekend gemaakt tijdens het Nationaal Deltacongres op 9...
Lees meer

Co Verdaas benoemd tot Deltacommissaris voor Nationaal Deltaprogramma

Publicatiedatum: 14 december 2023De ministerraad heeft op voorstel van minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat ingestemd met de voordracht van Co Verdaas als regeringscommissaris...
Lees meer

Ontwerp Programma IRM is klaar

Publicatiedatum: 14 december 2023Het Ontwerp Programma IRM, voormalig genaamd Ontwerp Programma onder de Omgevingswet IRM, is klaar.
Lees meer