Publicatiedatum: 06 november 2023

Nieuwe gezichten in de stuurgroep Deltaprogramma Maas!

Wie zijn de drie nieuwe Gedeputeerden voor Limburg, Gelderland en Brabant?

De provincies Limburg, Gelderland en Brabant verwelkomen drie nieuwe gedeputeerden die zich gaan inzetten voor de belangen van hun regio's. In dit artikel stellen we graag deze gedeputeerden aan je voor en delen ze hun visie en prioriteiten voor de komende regeerperiode.

Saskia Boelema - Brabant
Een ervaren bestuurder die haar zorghart meeneemt in het waterdomein

Saskia Boelema, afkomstig uit Breda, heeft al een indrukwekkende staat van dienst als gemeenteraadslid en wethouder in de gemeente Breda. Na haar wethouderschap heeft ze haar expertise ingezet in het zorg- en onderwijsdomein. Als nieuwe gedeputeerde in Brabant, zal ze zich richten op de portefeuille Water en Bodem, evenals Gezondheid en Brede Welvaart.

Eén van de grootste uitdagingen die Saskia Boelema noemt is de Kaderrichtlijn Water. Ze benadrukt het belang hiervan.

In 2027, aan het einde van deze bestuursperiode, moet water van de Europese Unie aan strenge regels voldoen. Wij doen ons best om een bijdrage daar aan te leveren.

Ans Mol - Gelderland
Een Brabantse en Gelderse met een hart voor waterveiligheid

Ans Mol is een geboren Brabantse die al sinds 1984 in Gelderland woont, samen met haar man. Haar twee dochters zijn inmiddels het huis uit, en ze genieten samen van het rustige leven in het schilderachtige dorp Wamel. Voorheen was Ans werkzaam bij de belastingdienst in Amsterdam als opsporingsambtenaar, maar na de geboorte van haar dochters koos ze voor een carrièreswitch en werd makelaar. Ze heeft ook haar eigen makelaarskantoor gehad, met een specialisatie in nieuwbouw. Sinds 2018 was Ans Mol wethouder in West Maas en Waal.

Als gedeputeerde in Gelderland beheert Ans Mol diverse portefeuilles, waaronder Water en klimaatadaptie, Energie & klimaat, Gezonde en veilige leefomgeving, Vergunningen Toezicht en Handhaving, Europees Comité van de Regio’s, IPO, Regio Stedendriehoek en Rivierklimaatpark IJsselpoort. Voor haar zijn deze onderwerpen bekend terrein:

"Misschien kan ik Maas en Waal wat dichter bij Arnhem krijgen," zegt ze met enthousiasme.

Michael Theuns - Limburg
Een Zuid-Limburger met een passie voor bestuur

Michael Theuns, 29 jaar oud en afkomstig uit het pittoreske Beek in Zuid-Limburg, is een frisse toevoeging aan het bestuur van de provincie Limburg. Michael is al bijna negen jaar samen met zijn vrouw Balou. Hij heeft een stevige achtergrond in de bestuurskunde en heeft zijn sporen verdiend als ambtenaar bij de Provincie Limburg en bij adviesbureau Berenschot.

In zijn nieuwe rol als gedeputeerde in Limburg beheert Michael Theuns de portefeuille Ruimte, Wonen, Water, Bodem, Milieuvergunningen en Leefbaarheid. Zijn prioriteiten voor de komende regeerperiode zijn duidelijk:

"Wonen en water zijn de twee grote prioriteiten. We hebben een woondeal te realiseren in Limburg, maar tegelijkertijd moeten we Limburgers en bestaande woningen ook beschermen tegen het water en nieuwbouw op een verantwoorde wijze realiseren."

Met deze drie gedreven gedeputeerden aan het roer, zullen Limburg, Gelderland en Brabant ongetwijfeld profiteren van hun toewijding en expertise. Ze staan klaar om de uitdagingen van hun provincies aan te pakken en een positieve impact te maken voor Maas en de toekomst van hun regio's.


Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Overige berichten

Anne-Marie Hitipeuw geeft vervolg aan Beleidstafel Wateroverlast en Hoogwater

Publicatiedatum: 03 juli 2024Anne-Marie Hitipeuw: "Het is niet langer alleen preventie, maar we moeten ons ook beter voorbereiden op de impact van extreme weersomstandigheden"....
Lees meer

Integrale aanpak toekomstige ontwikkelingen in de Henriëttewaard

Publicatiedatum: 03 juli 2024In het gebied de Henriëttewaard ligt van oudsher een verdedigingslinie, maar naast deze verdedigingslinie heeft het gebied nog veel meer te bieden....
Lees meer

Introductie nieuwe programmamanager Waterveiligheid en Ruimte Limburg: Katya Ivanova

Publicatiedatum: 03 juli 2024Sinds mei dit jaar heeft Katya Ivanova het stokje overgenomen als programmamanager voor het programma Waterveiligheid en Ruimte Limburg. Katya brengt een...
Lees meer