Publicatiedatum: 25 juli 2023

Zes overheden bundelen krachten voor ruimtelijke kwaliteit en waterveiligheid in Zuid-Limburg

Zes overheden slaan de handen ineen voor een gezamenlijke verkenning gericht op het verbeteren van hoogwaterveiligheid, scheepvaartveiligheid en ruimtelijke kwaliteit in het zuiden van Limburg. Zoals aangekondigd in een artikel over het project Zuidelijk Maasdal in de Maasinformatiebrief van april, hebben de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, het Waterschap Limburg, de Provincie Limburg en de gemeenten Maastricht, Eijsden-Margraten en Meerssen op 13 juni een startdocument voor de verkenning Zuidelijk Maasdal getekend. Het project heeft als doel om oplossingen te vinden voor diverse nationale en regionale uitdagingen in het Maasgebied, van de Belgische grens bij Eijsden tot aan de monding van de Geul bij Voulwames. In het najaar zal een informatie- en participatieronde van start gaan om het project te presenteren aan het publiek.

De gemeenschap denkt mee
De partners nodigen bewoners, bedrijven en instanties uit om actief deel te nemen aan het project. Zij krijgen de mogelijkheid om eigen oplossingsrichtingen aan te dragen of de reeds benoemde oplossingen aan te vullen met hun eigen wensen, initiatieven en kansen. Meer informatie over de verkenning en het participatieproces is beschikbaar op www.platformparticipatie.nl. Daarnaast organiseert het projectteam in het najaar een eerste bijeenkomst.

Besluitvorming in 2026
Na de verkenningsfase wordt er één voorkeursoplossing gekozen, bestaande uit diverse maatregelen. Uiteindelijk neemt de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een voorkeursbeslissing, die gepland staat voor 2026.


Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Overige berichten

Een duik in de toekomst met de tussenbalans van het kennisprogramma Zeespiegelstijging

Publicatiedatum: 14 december 2023We spraken met Jos van Alphen over de tussenbalans Kennisprogramma Zeespiegelstijging. Deze werd bekend gemaakt tijdens het Nationaal Deltacongres op 9...
Lees meer

Co Verdaas benoemd tot Deltacommissaris voor Nationaal Deltaprogramma

Publicatiedatum: 14 december 2023De ministerraad heeft op voorstel van minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat ingestemd met de voordracht van Co Verdaas als regeringscommissaris...
Lees meer

Ontwerp Programma IRM is klaar

Publicatiedatum: 14 december 2023Het Ontwerp Programma IRM, voormalig genaamd Ontwerp Programma onder de Omgevingswet IRM, is klaar.
Lees meer